20090606_08.jpg

Ostin kirjan ollessani työmatkalla Bostonissa. Kirjan tarina kertoo menestyksekkäästä ja kuuluisasta lakimiehestä, joka sydänkohtauksen jälkeen päättää muuttaa elämänsä ja jättää vanhan elämänsä taakseen, ryhtyen munkiksi. Kirjan kertojana on Julianin ystävä ja vanha työkaveri, jonka luokse Julian tulee vierailemaan kolmen vuoden jälkeen.

Kun Julian oli 50-vuotias, hän näytti 70-vuotiaalta. Pitkät päivät töissä karkoittivat ystävät ja perheen ympäriltä. Hän oli ylipainoinen ja huonokuntoinen. Hän oli kadottanut huumorintajunsa ja kykynsä nauraa.

Kirja alkaa varsinaisesti kolme vuotta sydänkohtauksen jälkeen, Julian on lähtenyt Intiaan joogiksi ja palaa sieltä vierailemaan ystävänsä luokse muuttuneena miehenä. Hän näyttää 35-vuotiaalta terveyden perikuvalta säteillen sisäistä elinvoimaa ja energiaa.

Julian kertoo, kuinka hän muuttui ja mitä muutos vaati.

Lyhyesti kirja on romaanin muodossa kerrottu kuinka muuttaa elämänsä tasapainoiseksi ja onnelliseksi. Robin Sharman tyyli kirjoittajana on helppotajuista ja kirja on mielestäni lukemisen arvoinen. Melko kiehtova on Julianin tarina Intiassa viettämästään ajasta.

"Kun luovuin isojen nautintojen etsimisestä ja aloin nauttia pienistä asioista, löysin onnen"
"Aloin auttaa apua tarvitsevia ja nyt yksinkertaisesti olen mies, joka löysi sielunsa"
"Älä koskaan kadu menneisyyttä, ennemminkin ylistä opetusta, jonka sait"
"Kuinka voin välittää muista, jos en välitä itsestäni?"
"Kuinka voin tehdä hyviä asioita, jos en itse voi hyvin?"
"En voi rakastaa sinua, jos en voi rakastaa itseäni"
"Kun oppilas on valmis, opettaja ilmestyy"
"Kun kuppi on täysi, kuinka sinne voi laittaa lisää muuten kuin tyhjentämällä kuppia"
"Kiinalainen merkki kriisi muodostuu kahdesta merkistä: vaara ja mahdollisuus"

Seitsemän totuutta:
1) Mieli on kuin puutarha, sitä pitää hoitaa, negatiivisia ajatuksia ei saa päästää sisään. Iloitse hyvästä, älä haudo menneitä. Unelmoi ja tee unelmista totta.

***

Jatkuu...